Enligt det australiska vildmarksinstitutet Desert Knowledge Cooperative Research Centre är alternativet till slakt att frakta kamelerna utomlands.
Hursomhelst måste något göras för att stoppa de ökande skador på miljön och infrastrukturen som uppstår när kamelerna förflyttar sig till nya marker.
-Den omkring miljonen stora populationen av vilda kameler konkurrerar med infödda djur och boskap och hotar växtlighet, förstör staket, rörledningar och cisterner. Dessutom invaderar djuren aboriginernas boplatser, sade Glenn Edwards, talesman för centret.
-Den senaste torkan har gjort att kamelerna sökt sig till vissa naturområden och kommer i närmare kontakt med människor.
Galna av törst
Nyligen gav sig kameler i desperat jakt på vatten in i aboriginsamhället Warakurna.
-De var ett par hundra – de samlas i stora gäng häruppe, sade chefen för Warakurnas värdhus i går till nyhetsbyrån Reuters.
Export en möjlighet
Kameler måste exporteras levande från Australien eftersom landet saknar tillstånd för slakt och både Mellanöstern och Europa kan tänkas ha avsättning för kamelköttet – som mat för människor och husdjur.
Kameler i Australien
Kameler började föras till Australien som packdjur i slutet av 1800-talet. När järnvägs- och vägnätet förbättrades släpptes de fria.
Landet har världens största population av vilda kameler – cirka en miljon.