Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör den mördade kvinnans bror om domen: Dawson har varit fri i 40 år, nu är det vår tur. Foto: AFP

Mördare dömd efter 40 år – tack vare krimpodd

Uppdaterad
Publicerad

En föredetta lärare i Australien har dömts till 24 års fängelse för mordet på sin fru som försvann för över 40 år sedan. Detta efter att en australiensisk podcast satt press på polisen att återuppta utredningen.

Enligt domen ska motivet bakom mordet ha varit att den skyldiga varit förälskad i sin barnvakt, tillika föredetta student, som han också hade en affär med. För att kunna fortsätta relationen med barnvakten valde han att mörda sin fru.

Den försvunna kvinnans kropp har aldrig hittats och först efter att podcasten ”The Teacher's Pet” hävdat att man hittat nya bevis i fallet häktades den nu dömda mannen.

Att den nu dömde mannen är skyldig till mordet slogs fast redan i augusti i år men nu meddelas alltså straffet, som innebär att han med största sannolikhet kommer sitta fängslad resten av sitt liv.

– I dag tar en mycket lång, smärtsam och påfrestande resa slut, sa Greg Simms, bror till den mördade kvinnan, efter att domen meddelats.

Se brodern till den mördade kvinnan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.