• Viktigt meddelande:

    Brand i batterilager med kraftig rökutveckling - personer i Boliden Bergsö i Landskrona uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. LÄS MER

Sue Stenson med David Roberts som äldre kvinna till höger. Foto: TT

Avgår efter att ha fått man att klä ut sig till kvinna

En tjänsteman i Cranston på Rhode Island har fått gå från sin post sedan hon fick en man att klä ut sig till en äldre kvinna för att hjälpa henne lansera ett nytt program för stadens pensionärer. Mannen, som dök upp i blommig klänning och läppstift i cerise, lyckades inte övertyga någon med förklädnaden.

Sue Stenhouse ville att tonåringarna i Cranston i den amerikanska delstaten Rhode Island skulle hjälpa pensionärer med snöskottning. För att lansera sitt nya program ordnade hon med en pressträff utanför ett äldreboende i staden, men Stenhouse idé hamnade i skymundan när det upptäcktes att den äldre kvinnan bredvid henne i själva verket var en medelålders man.

Bar blommig klänning och läppstift

Både stadens borgmästare och ett gäng tonåringar med snöskyfflar närvarade vid presentationen av programmet och enligt lokalpressen bad Stenhouse äldreboendets förare, David Roberts, klä ut sig till en äldre kvinna för att representera pensionärerna. Roberts dök upp i grå peruk, blommig klänning, rosa örhängen och läppstift, en stor väska i ena handen och en käpp i andra, men verkar inte ha lyckats övertyga någon med förklädnaden.

Den lokala tv-stationen WJAR-TV menar att Stenhouse ville lura medierna att Roberts var en kvinna för att få sitt program att framstå i bättre dager, men Stenhouse hävdar att hon bad mannen klä ut sig för att bespara ”svaga” pensionärer besväret med att gå ut i halka och kyla samt risken att någon senare skulle känna igen och utnyttja dem.

Stenhouse avgick från sin post tre dagar efter presskonferensen utan att kommentera händelsen. 

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer