Trump pressas på Republikanernas partikonvent

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin blir Republikanernas konvent i North Carolina, USA, annorlunda i år. Pressen är portad och bara några hundra personer kommer att närvara på det annars välbesökta evenemanget.

Under konventet ska Republikanerna formellt utse sin presidentkandidat. Donald Trump kommer tala alla fyra kvällar i stället för en gång som annars är standard.

Den senaste tiden har presidenten fått utstå kritik, även från sitt eget parti. Förra veckan talade veteranen och den tidigare republikanska guvernören i Ohio, John Kasich, på Demokraternas konvent.

– Det är klart att det är ett hårt slag för Donald Trump att i slutspurten av valrörelsen drabbas av motstånd från sina egna. Sen beskrivs de här personerna ofta som svaga politiker som är på väg ut ur den politiska kärnan, säger SVT:s USA-korrenspondent Stefan Åsberg i Morgonstudion.

Se mer i videoklippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.