Barn i Florida råkade skjuta ihjäl sin mamma – mitt under videomötet

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åriga kvinnan deltog i ett videomöte med jobbet när hon sköts i huvudet framför ögonen på sina kolleger. Enligt polis i Florida var det kvinnans lilla barn som höll i vapnet, som avlossades av misstag.

En 21-årig kvinna i Florida i USA har skjutits ihjäl av sitt barn. Olyckshändelsen inträffade när kvinnan hade ett digitalt möte med jobbet.

Enligt CNN ska kvinnans lilla barn ha hittat en laddad pistol i hemmet och av misstag avlossat den mot sin mamma. Deltagarna i jobbmötet ska ha hört ett ”oljud” och sedan sett hur kvinnan ramlade bakåt kort efter att hennes barn dök upp i kameran.

Mötesdeltagarna larmade ambulans, men kvinnans liv gick inte att rädda.

”NN återvände aldrig till samtalet”, uppger Altamonte Springs Police Department på sin Facebook-sida.

Barn bakom 239 skjutningar i USA

Ambulanspersonal försökte rädda livet på 21-åringen, som träffades i huvudet.

Enligt CNN utreds huruvida någon kan ställas inför rätta med anledning av den osäkrade pistolen.

Även Huffington Post har rapporterat om dödsskjutningen. De citerar också statistik från Everytown for Gun Safety, en grupp för vapensäkerhet. Enligt dem har barn legat bakom åtminstone 239 oavsiktliga skjutningar i USA i år, något som resulterat i 94 dödsfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.