Barn skriver brev till Breivik

Uppdaterad
Publicerad

Massmördaren Anders Behring Breivik får brev från barn och ungdomar. Ledningen på Ila-fängelset anser att problemet är så pass allvarligt att man tagit kontakt med sociala myndigheter, uppger norska radion NRK.

Ett av breven som Breivik har fått var en kärleksförklaring från en 16-årig flicka. Och det är inte det enda kärleksbrevet som massmördaren har fått tillsammans med mängder andra brev från barn och ungdomar.

– Det kan handla om allt från barnteckningar till brev från politiskt engagerade ungdomar, säger Breiviks advokat Tord Jordet.

Breivik

Full kontroll över breven

Fängelseledningen vill inte kommentera saken men det är känt att ledningen kontaktat sociala myndigheter. Dessa har därefter tagit kontakt med brevskrivarnas föräldrar varpå brevskörden minskat.

Fängelset har full kontroll över Breviks brevväxling och har bland annat stoppat 150 brev från Breivik till anhängare runt om i världen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Breivik

Mer i ämnet