En sibirisk tiger omfamnar en trädsstam i östra Ryssland. Foto: Sergey Gorshkov, Wildlife Photographer of the Year 2020

Världens bästa naturbilder är utsedda

Uppdaterad
Publicerad

Fotografen Sergey Gorshkov vinner första pris i tävlingen ”Wildlife Photographer of the Year”, meddelar Naturhistoriska museet i London som står bakom priset.

Vinnarbilden visar hur en sällsynt sibirisk tiger i Ryssland omfamnar en trädstam i skogen.

Ta del av bilderna som uppmärksammats i tävlingen nedan.

Det tog fotografen Sergey Gorshkov elva månader att fånga den sällsynta sibiriska tigern på bild med en dold kamera. Fotografiet är döpt till ”omfamningen” och visar hur tigern, stående på bakbenen, håller om ett barrträd i skogen.

– Det är en scen som inte liknar något annat, en unik inblick i ett intimt ögonblick djupt inne i den magiska skogen, säger jurymedlemmen Rosamund Kidman enligt ett pressmeddelande.

Priset ”Wildlife Photographer of the Year” har utvecklats och producerats av Naturhistoriska museet i London.

Här är några av de mest spektakulära bilderna som också uppmärksammats i tävlingen.

Foto: Mogens Trolle, Wildlife Photographer of the Year 2020

En ung näsapa böjer på huvudet och sluter ögonen. Bilden är tagen på Borneo av den danska fotografen Mogens Trolle. Foto: Mogens Trolle, Wildlife Photographer of the Year 2020

Foto: Sam Sloss, Wildlife Photographer of the Year 2020

En clownfisk i med en parasit i munnen i ett hav av havsanemoner. Bilden är tagen i Norra Sulawesi, Indonesien. Foto: Sam Sloss, Wildlife Photographer of the Year 2020.

Foto: Shanyuan Li, Wildlife Photographer of the Year 2020

En familj med pallaskatter fotograferade på Qinghai – Tibet-platån i nordvästra Kina. Foto: Shanyuan Li Wildlife Photographer of the Year 2020.

En glasgroda i Manduriacu-reservatet vid Anderna i Ecuador äter en spindel. Foto: Jaime Culebras, Wildlife Photographer of the Year 2020

Foto: Kirsten Luce, Wildlife Photographer of the Year 2020

En kvinna på en cirkus i Kazan i Ryssland tvingar en isbjörn att stå på bakbenen. Bilden vann i kategorin fotojournalistik och fotografen har under flera år skildrat djurexploatering och vanskötsel av djur. Foto: Kirsten Luce, Wildlife Photographer of the Year 2020.

Foto: Liina Heikkinen, Wildlife Photographer of the Year 2020

En ung räv äter en gås i en bergsskreva i Finland. Bilden vann pris i kategorin unga fotografer. Liina Heikkinen, Wildlife Photographer of the Year 2020.

Foto: Luciano Gaudenzio, Wildlife Photographer of the Year 2020

En glödande röd flod av lava flyter i en lavatunnel längs med den södra flanken av Etna i Italien. Luciano Gaudenzio, Wildlife Photographer of the Year 2020

Foto: Songda Cai, Wildlife Photographer of the Year 2020

En liten bläckfisk av arten thysanoteuthis rhombus fångad på bild under en nattlig dykning utanför Filippinernas kust. Songda Cai, Wildlife Photographer of the Year 2020.

En sandstekel och en guldstekel fångade på bild när de är på väg in i varsitt hål. Frank Deschandol, Wildlife Photographer of the Year 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.