Belgisk restaurang löste coronarestriktionerna – serverar lyxmiddag i husbilar

Uppdaterad
Publicerad

Belgien har hårda restriktioner och endast take-away är tillåtet på restauranger. Men restaurangägaren Mattia Collu kom på en lösning som nu gör succé. Att servera gästerna i husbilar på restaurangens parkering.

– Vi har hittat ett system som möter alla regler kring covid-19, säger restaurangägaren till Reuters.

Kom med din egen husbil eller hyr en för kvällen och blir serverad en lyxig skaldjursmiddag. Restaurangägaren Mattia Collu kom på idéen när han levererade mat hem till kunder och reagerade på att många ägde fina husbilar och husvagnar.

Efter en del planering sjösattes idéen, något som uppskattades då parkeringen blev snabbt uppbokad.

– Det här ger oss möjlighet att andas ut och spendera tid tillsammans utan barnen. Så det är riktigt skönt, säger en av gästerna i sin husbil.

Gästerna serveras vid dörren och får själva duka och duka av. Belgien är en av de värst drabbade länderna i per capita och restaurangerna väntas inte få öppna i landet förrän i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.