Silvio Berlusconi är 86 år gammal. Arkivbild. Foto: Roberto Monaldo/AP/TT

Berlusconi drabbad av leukemi – ligger på intensivvårdsavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Italiens Silvio Berlusconi vårdas på intensivvårdsavdelning, uppger hans läkare för flera nyhetsbyråer. Enligt läkarna har den tidigare premiärministern under lång tid lidit av leukemi – ett tillstånd som förvärrats sedan han insjuknat i lunginflammation.

I ett uttalande som undertecknats av Berlusconis personliga läkare framgår att den lungsjukdom som Berlusconi drabbats av hör ihop med den cancer som han tidigare drabbats av. Diagnosen lyder kronisk myeolisk leukemi.

Läkarna gav ingen vidare information om Berlusconis utsikter, men tidigare på torsdagen beskrev partikamraten Antonio Tajani – som också är Italiens utrikesminister – hans tillstånd som stabilt.

Återkommande hälsoproblem

Den nu 86-årige Silvio Berlusconi har varit Italiens premiärminister i tre omgångar, 1994–1995, 2001–2006 samt 2008–2011. Än i dag har han en plats i den italienska senaten.

De senaste åren har han dock drabbats av återkommande hälsoproblem. Bland annat insjuknade han i covid-19 2020, vilket även då ledde till att han fick vårdas på intensivvårdsavdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.