Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När jag såg robotarna ovanför mitt hotell kände jag att det här kan gå illa – men rädd var jag inte” – hör Bert Sundström berätta om de första dagarna efter Rysslands fullskaliga invasion. Foto: Simon Krona

Bert Sundström: ”Kändes som att det här kan gå illa”

Publicerad

Det var tidig morgon den 24 februari 2022 när SVT:s tidigare Rysslandkorrespondent Bert Sundström väcktes av oväsen utanför sitt hotellrum i centrala Kiev. Sen gick flyglarmet.

– Då förstod jag att det var krig på allvar och att ryska trupper försökte ta sig in till centrum precis där jag befann mig, säger han.

Trots att han såg robotar flyga över hotellet och hörde ljuden av ett hundratal explosioner berättar Bert Sundström att han aldrig kände sig riktigt rädd.

– Det är väl en yrkessjukdom jag har. När det händer så dramatiska händelser känner jag att jag måste jobba och se till att vår publik får en så vettig bild som möjligt av det som pågår.

Hör honom berätta om de första dygnen i Kiev efter Rysslands fullskaliga invasion i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.