Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joe Biden frågar efter Jackie Foto: Reuters

Biden frågade efter döda kollegan: ”Var är Jackie?”

Uppdaterad
Publicerad

Många i USA har tidigare frågat sig hur det står till med president Joe Bidens minne och hälsa. Undringarna fick nytt liv på onsdagen då presidenten i ett tal frågade efter en kollega som dog i en bilolycka i somras.

– Jackie är du här? Var är Jackie? sa presidenten.

Vita huset höll under dagen en konferens om kost och hälsa. Under evenemanget steg Joe Biden, 79 år, upp på scen och höll ett tal.

Han frågade då efter Jackie Walorski, en kongressledamot från Indiana som deltagit i arbetet med att göra konferensen till verklighet. Hon dog i en bilolycka i augusti i år, något Joe Biden då uttryckte sin sorg över, skriver Reuters.

Vid en pressträff efteråt försökte Vita Husets pressekreterare Karine Jean-Pierre släta över det inträffade.

Enligt henne försökte Biden hylla Jackie Walorskis gärning.

– Han vet att han ska träffa hennes familj på fredag, sa hon.

Flera klipp cirkulerar på nätet där Joe Biden verkar tappa bort sig, sluddrar, snubblar eller går åt fel håll, något som plockats upp av amerikanska medier. Bidens hälsa har även upprepade gånger använts som ett slagträ av ex-presidenten Donald Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.