En bil körde av en bro i norra Norge och föll tio meter ned i en älv. De två personerna inuti kunde räddas ur vattnet och har förts till sjukhus. Foto: Jon Henrik Larsen, NTB/TT

Bil föll tio meter ned i älv i Norge

Uppdaterad
Publicerad

En personbil har kört av en bro i norra Norge och fallit ned i en älv från tio meters höjd.

En personbil har kört av en bro i norra Norge och fallit ned i en älv från tio meters höjd.

De två personer som satt inuti fordonet kunde räddas ur vattnet – mycket tack vare en lyckosam landning.

– Vår insatsledare säger att det var en ren lyckoträff att bilen träffade en stor sten som den står på. När de var ute i båten stack de ned hela åran i vattnet vid sidan av bilen utan att kunna nå botten, säger Lars Meland vid den norska polisen till NTB.

Olyckan ägde rum i Bardu kommun, några mil väster om Treriksröset. Polisen noterar att det var väldigt halt på vägen.

De olycksdrabbade var ett par i 70-årsåldern. De hade kontakt med polisen under den intensiva räddningsinsatsen, som pågick i omkring en timmes tid och involverade dykare som kom med helikopter. Bilen fylldes delvis med vatten.

Paret flögs till sjukhus i Tromsø, och det framkom senare att kvinnan klarat sig helt oskadd och hennes mans tillstånd beskrivs som stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.