Bilexplosion på bro mellan USA och Kanada – två döda

Uppdaterad
Publicerad

En explosion ska ha skett i eller vid en bil på en bro mellan USA och Kanada. FBI säger att man håller på att utreda händelsen. Enligt flera medier och nyhetsbyråer ska två personer vara döda. Det finns inga indikationer att det handlar om ett terrordåd.

Rainbow bridge nära Niagarafallen som förbinder USA och Kanada har stängts efter en explosion vid lunchtid på onsdagen, lokal tid.

Enligt lokala myndigheter handlar det om en explosion vid en kontrollstation på den amerikanska sidan om bron och FBI utreder nu händelsen.

Två personer som färdades i bilen ska vara döda, enligt källor till AP, Reuters och CNN. FBI flaggar för att omständigheterna kring händelsen ännu är oklara. New Yorks guvernör Kathy Hochul säger enligt Reuters att det inte finns några indikationer på att det ska handla om ett terrordåd.

Enligt lokala myndigheter stängdes totalt fyra gränsövergångar mellan USA och Kanada nära Niagarafallen. Vid 23-tiden svensk tid hade tre av fyra broar öppnats igen, men Rainbow bridge är fortsatt stängd, rapporterar Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.