Hillary Clinton och Donald Trump är nattens vinnare och har kraftigt stärkt sina positioner som frontkandidater.
I sitt segertal angrep Trump Hillary Clinton och sa att hon haft åtta år på sig att tillsammans med Obama lösa landets problem, och hennes löften saknar trovärdighet.
Men annars var det en mer presidentlik och nyanserad Donald Trump som framträdde. Han lovade försöka ena det sargade republikanska partiet. Han sa att han inser att han kommer behöva kompromissa och nyansera en del av sina ståndpunkter.
Nedtonad efter Times-intervjun
Det var möjligen en antydan till bekräftelse av de uppgifter som tidningen New York Times publicerat, där Donald Trump off the record ska ha sagt till tidningen att han inte kommer att genomföra sina extrema reformförslag vad gäller invandring som en mur mot Mexiko och inreseförbud för muslimer.
Spekulationerna är i full gång om Donald Trump egentligen är mer av en mittenpolitiker än han hittills velat påskina. Det är också Texassenatorn Ted Cruz främsta argument mot Trump, att han inte är en äkta konservativ politiker.
Press på Rubio att ge upp
Ted Cruz vann två delstater, däribland det folkrika Texas och är därmed den kandidat som vunnit flest primärval efter Trump. Marco Rubio har bara vunnit ett, och nu växer pressen på att han ska ge upp sin kampanj och ställa sig bakom Ted Cruz.
– Bara jag kan besegra Donald Trump, sade Cruz inatt.
Donald Trumps framgångar under Super Tuesday har skapat panik i den republikanska partiledningen. Enligt CNN hölls inatt en telefonkonferens där man nu försöker samla partifinansiärer att skänka pengar för att angripa Donald Trump, i form av angrepp i tv-reklaminslag. I sociala medier pågår också motrörelsen #NeverTrump.
Cruz och Trump knappast populära internt
Den republikanska senatorn Lindsey Graham sa att valet mellan Donald Trump och Ted Cruz framstod som ett val mellan att ta gift eller skjuta sig men att partiet nu måste sluta upp bakom Ted Cruz för att hejda Trump.
Både Trump och Cruz anses alltför extrema för att kunna utmana Hillary Clinton om presidentvalssegern. Men frågan är om det inte är försent att hindra Donald Trump att nå toppen.
Sista chansen skulle vara att på partikonventet i sommar välja en annan kandidat trots att Trump fått flest röster, ett beslut som bedömare tror skulle innebära slutet för det republikanska partiet.
Donald Trump har med sina segrar befäst att han är ett politisk fenomen – han vinner högerkristnas röster, han vinner både lågutbildade och högutbildade. Han ger röst åt besvikna republikanska väljare som är starkt missnöjda med sitt eget parti. Kraften i gräsrötternas revolt har helt underskattats av etablissemanget.
Clinton har kopplat greppet
Hillary Clinton gjorde sitt mest glädjefyllda och avspända framträdande hittills när hon tackade sina väljare. Men hon tog inte någon seger i förskott, först i slutet av mars när delstater som Florida, Ohio och North Carolina och konvent röstat, kan hon med säkerhet säga att hon har nomineringen i sin hand.
Bernie Sanders vann fyra delstater och visade därmed att han är långt ifrån uträknad. Han lovade i sitt segertal att fortsätta kampanja hela våren.