Enbart i Kairo med förorter miste 26 människor livet i sammanstötningar på lördagen, detta enligt officiella uppgifter på kvällen. 725 personer greps.
Det var precis tre år sedan de händelser som blev avstamp för upproret mot diktatorn Hosni Mubarak.
Inte många är nöjda med den situation som råder nu. På Tahrirtorget i Kairo samlades visserligen folk som stöder interimsregeringen, men både islamister och liberaler protesterade mot regeringen på andra platser i huvudstaden.
Tidigt avlossade polisen tårgas mot demonstranter i centrala Kairo. Snart kom också rapporter om att polis sköt skarpt.
Kluvet folk
Hosni Mubarak tvingades avgå den 11 februari 2011, efter 18 dygn av massprotester och 30 år vid makten. När presidentval hölls året efter var det bara den förhållandevis moderata islamiströrelsen Muslimska brödraskapet som hade en utbyggd och månghövdad organisation att luta sig mot. Brödraskapets kandidat Muhammad Mursi vann valet.
Men Brödraskapet anklagades för att sjanghaja hela folkets revolution och Mursi tvingades bort sommaren 2013. Nu är egyptierna i princip uppdelade i två läger: de som vill ha tillbaka Mursi, och de som anser att det var rätt att avsätta honom.
Mursi är fortfarande frihetsberövad, och hans rörelse har blivit terrorklassad. Generalen Abd al-Fattah al-Sisi, som avsatte Mursi, leder dagens övergångsregering.
Islamisterna har aviserat 18 dygn av protester.
Attentatsvåg
I fredags genomfördes en serie bombdåd i Kairo. En al-Qaida-inspirerad grupp har tagit på sig attentaten, som var riktade mot polisen och tog minst sex liv. Sammanstötningar rapporterades från andra städer, med minst 15 dödsoffer.
På lördagen detonerade en bilbomb vid ett polishögkvarter i Suez, men inga dödsoffer ska ha krävts där.
En militärhelikopter kraschade på Sinaihalvön – oklart varför – och fem soldater omkom. Även i Sinai har det varit oroligt sedan Mubarak störtades. Där förmår regeringen inte kontrollera grupper som är våldsbenägna.