Flygplan på flygplatsen London city airport. Foto: TT

Bombfynd stänger London-flygplats – alla flyg inställda

Uppdaterad
Publicerad

London City Airport har stängt efter att en bomb från andra världskriget har hittats i närheten, twittrar flygplatsen. Samtliga flygavgångar har ställts in under dagen.

Den odetonerade bomben, på 500 kilo, hittades i floden Themsen bredvid flygplatsen, enligt brittiska medier.

– Krigsmaterialet hittades i samband med ett sedan tidigare planerat arbete vid London city airport och rapporterades in till polisen vid klockan 17.06, sade en talesperson för Metropolitan police på söndagen.

Samtliga flygavgångar till och från flygplatsen har ställts in under måndagen och påverkar runt 16.000 passagerare, rapporterar brittiska medier.

– Alla flyg i dag är inställda, men några flygbolag har flyttat sina turer till andra flygplatser, säger en talesperson på flygplatsen, enligt BBC.

”Explosiv enhet”

Efter undersökningar kunde den brittiska kungliga flottan klockan 22.00, lokal tid på söndagen, konstatera att det rörde sig om en ”explosiv enhet”. Polis och militär spärrade av ett större område kring bomben, och arbetet med att oskadliggöra den kunde inledas.

Även vägar i närheten har stängts efter bombfyndet, och det är i nuläget oklart hur länge området kommer att hållas avspärrat. Boende i närheten har också evakuerats till säkra zoner.

Flygplatsen är Londonområdets femte största.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.