Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Foto: UK PARLIAMENT/TT

Boris Johnson: Förbered er på ”no-deal exit”

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson uppmanar britterna att vara beredda på att landet inte kommer fram till ett frihandelsavtal med EU, rapporterar Sky News.

Enligt Johnson så har de europeiska ledarna i Bryssel ”övergivit” ambitionen att komma fram till en gemensam lösning innan den 1 januari.

– Såvida inte en grundläggande förändring i attityd sker så kommer vi att göra som Australien gjorde, och göra så med stort självförtroende, säger premiärministern och syftar på landets omstridda handelsrelationer med EU, skriver Sky News.

Han betonade samtidigt att Storbritannien ännu inte är beredda att upphöra med förhandlingarna.

Storbritannien lämnade EU i slutet av januari i år och har sedan dess förhandlat om vilka regler som ska gälla för dess framtida relationer till EU.

Enligt Ursula von der Leyen, EU-kommisionens ordförande, så vill unionen komma fram till ett handelsavtal med Storbritannien, men ”inte till vilket pris som helst”, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.