Premiärminister Boris Johnson säger att han respekterar dagens HD-dom och att det viktigaste nu är att brexit genomförs innan deadline den 31 oktober. Foto: Mark Lennihan/TT

Boris Johnson: HD-dom ska respekteras

Publicerad

Boris Johnson kommer att respektera dagens dom från brittiska högsta domstolen att det var fel att stänga det brittiska parlamentet, säger han i ett uttalande. Nu uppges Johnson lämna USA tidigt för att återvända till Storbritannien.

– Naturligtvis är det här ett beslut som vi respekterar. Jag tycker inte att det är rätt, men vi kommer att fortsätta framåt och naturligtvis kommer parlamentet att återvända, säger Johnson som befinner sig i New York för FN:s generalförsamling.

Boris Johnson anser fortfarande att han har gjort rätt. Nu vill premiärministern mest diskutera brexit.

– Nu gäller det för oss att nå ett avtal och kunna lämna EU den 31 oktober – och det är vad vi ska göra. Ärligt talat har det inte blivit lättare av det här, men vi ska gå vidare och ordna det, säger Johnson.

Avslutar USA-besök tidigt

Enligt tv-kanalen ITV väntas Boris Johnson avsluta sitt pågående USA-besök i förtid.

”Premiärministern väntas flyga hem i natt, några timmar tidigare än planerat, så att han kan komma till parlamentet i morgon”, skriver ITV:s Robert Peston på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.