Efter sitt arbete som sjuksköterska är Fabiana Soares Santos vilja att hjälpa till större än rädslan för eventuella biverkningar. Foto: Sara Murillo Cortes

Brasilien viktig testplats för vaccin mot covid-19

Publicerad

Brasilien har en omfattande smittspridning av covid-19 och även en stor erfarenhet av att bekämpa pandemier. Det gör att läkemedelsbolag från hela världen valt att testa sina vaccin i landet.

För Brasilien är det lockande med ett avtal som gör att det snabbt går att testa ett nytt vaccin på den egna befolkningen. 127 000 människor har dött av covid-19 i landet, vilket är det näst högsta antalet döda i världen efter USA.

Sjuksköterskan Fabiana Soares Santos är en av tusentals volontärer som just nu deltar i studierna för ett coronavaccin. Efter hennes omtumlande upplevelser under arbetet på intensivvårdsavdelningen är viljan att hjälpa till större än rädslan för eventuella biverkningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.