British Airways tvingades ställa in alla flyg från Heathrow och Gatwick på grund av stora IT-problem. Foto: TT

British Airways ställer in alla flyg från Heathrow och Gatwick

Uppdaterad
Publicerad

Ett IT-haveri har tvingat flygbolaget British Airways att ställa in alla lördagens flygturer från Londonflygplatserna Heathrow och Gatwick.

– Kom inte till flygplatserna. Vi har upptäckt ett större fel i vårt IT-system som skapar mycket allvarliga störningar för våra flygoperatörer över hela världen, säger British Airways i ett uttalande, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Tidigare hette det att problemet skulle vara löst vid 18-tiden på lördagen, men sedan kom beskedet att man var tvungen att ställa in alla dagens flygturer.

Problemen startade vid lunchtid. Avgångar över hela världen berörs, även i Sverige. Från Stockholm hade British Airways tre planerade flygningar till London under dagen.

Delar av British Airways sajt fungerar inte, och passagerare uppger att det inte går att checka in i bolagets mobilapp. Inget tyder enligt BA på att datorproblemen orsakats av en hackerattack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.