Ivanka Trump och Liam Fox. Foto: TT

Brittisk minister ber om ursäkt efter läcka

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens handelsminister Liam Fox planerar att be Donald Trumps dotter och rådgivare Ivanka Trump om ursäkt efter det att läckta dokument visar att Storbritanniens ambassadör i USA kallat Trumps styre ”unikt dysfunktionellt”.

Läckorna kan skada relationen mellan länderna, säger Fox, som planerar att träffa Ivanka Trump under sitt besök i Washington.

– Jag kommer att be ursäkt för det faktum att vår förvaltning och individer bland våra politiker inte har levt upp till våra och USA:s förväntningar på deras beteende, vilket i det här enskilda fallet har lett till ett felsteg på ett extraordinärt och oacceptabelt sätt, säger handelsministern till BBC Radio.

– Skadliga läckor av den här typen är oprofessionella, oetiska och opatriotiska och kan faktiskt leda till skador i relationen, vilket kan påverka våra säkerhetsintressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.