Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tenderar att se saker på samma sätt.” – hör mer om varför David Lammy besöker Sverige i klippet. Foto: Andreas Idén/SVT

Brittiska utrikesministern på charmturné – besöker Sverige

Publicerad

David Lammy, Storbritanniens nye utrikesminister, är på besök i Sverige och har under dagen träffat Tobias Billström (M) – ett av tre stopp på en resa till Tyskland, Polen och Sverige. Syftet är enligt Lammy att stärka banden till Europa.

– Vi vill vända blad sedan Brexitsplittringarna, säger Lammy till SVT Nyheter.

Den nyvalda brittiska Labourregeringen vill ”återställa” relationerna med EU och dess medlemsländer, fördjupa olika samarbeten och visa att Storbritannien är en ”pålitlig allierad och en god granne”.

David Lammy, tidigare jurist och som suttit i parlamentet för Tottenham sedan år 2000, understryker vikten av tätare band på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Val i Storbritannien 2024

Han beskriver Sverige som ett land i framkant gällande stödet till Ukraina.

– Sverige är en nyckelallierad för Storbritannien. Vi har har en stark handelsrelation och när vi ser på världen tenderar vi att se saker på samma sätt, säger David Lammy.

Hör David Lammy om varför han besöker Sverige i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val i Storbritannien 2024

Mer i ämnet