Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dödssiffran stiger efter att en bro har rasat i delstaten Gujarat i Indien. Foto: Rajesh Ambaliya/AP/TT.

Hängbro har rasat i Indien – minst 141 döda

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran stiger efter att en bro har rasat i delstaten Gujarat i Indien.

Minst 141 personer har omkommit och flera dussin uppges ha skadats, rapporterar BBC.

Nio personer med koppling till det företag som underhöll bron har gripits.

Omkring 400 människor ska ha befunnit sig på den nästa hundra år gamla hängbron i det indiska distriktet Morbi när bron kollapsade ner i floden Machchu

Minst 141 personer har omkommit och flera dussin har skadats, rapporterar BBC. Sök- och räddningsarbetet har pågått under natten, då flera kroppar har dragits upp ur vattnet. De omkomna uppges vara främst kvinnor, äldre och tonåringar.

Enligt Brijesh Merja, minister och lagstiftare från Morbi, väntas antalet döda att stiga.

Utredning inledd

En förundersökning har inletts mot företaget som var ansvarigt för underhållet av bron, och nio personer med koppling till företaget har gripits. De misstänks för att ha vållat olyckan, uppger polisen i ett uttalande, rapporterar AFP.

Var stängd för renovering

Videosekvenser som har sänts i den lokala TV-kanalen Zee News visar hur ett flertal människor försöker hålla sig kvar i vajrarna som tillhör den kollapsade bron, samtidigt som räddningsteam arbetar med att försöka undsätta dem, rapporterar Reuters.

Bron beskrivs vara 230 meter lång och byggdes under det brittiska styret. Bron har varit avstängd de senaste sex månaderna för renovering, men öppnade för allmänheten igen förra veckan.

Lokala myndigheter uppger att bron har återöppnats utan att man säkerställt att bron var i säkert skick. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.