David Cameron med frun Samantha Foto: Scanpix

David Cameron glömde kvar dottern på pub

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister hade lite väl bråttom efter söndagslunchen med frun Samantha.

David Cameron med familj befann sig på puben The Plough Inn med två andra familjer. Söndagslunchen var precis till ända när dottern Nancy, 8 år, gick på toaletten.

Samtidigt ordnade föräldrarna David och Samantha med skjutsen. inte förrän de hade kommit hem noterade de att dottern saknades, skriver The Guardian.

-Premiärministern och Samantha blev upprörda när de insåg att Nancy inte var med dem, säger en taleskvinna för Downing Street.

Paret lämnade puben i varsin bil, och David Cameron trodde att dottern var med frun, medan Samantha trodde att Nancy hade åkt i pappas bil.

-Lyckligtvis var hon i säkerhet och mådde bra när man ringde upp puben. Premiärministern åkte genast tillbaka och hämtade henne.

Svårt kontakta föräldrana

Dottern Nancy togs om hand av personalen under tiden. Personalen visste vem den lilla flickan var, men lyckades inte kontakta föräldrarna.

-Jag kunde inte direkt hitta premiärministerns nummer i telefonkatalogen och ringa och säga att ”hej, du har glömt din dotter”, säger en ur pub-personalen.

-Jag trodde att dom räknade in alla som skulle med hem innan de åkte, eller något sånt. Det är lite läskigt att Storbritanniens premiärminister kan glömma något så viktigt som sin dotter.

Cameron körde tillbaka till puben och hittade Nancy hjälpandes personalen. Hon var borta från sina föräldrar i ca 15 minuter. Enligt en taleskvinna på Downing Street så tar Cameron fullt ansvar för det inträffade. Inga säkerhetsansvariga kommer att möta några diciplinära åtgärder.

-Det är deras barn och de tar ansvar för dem, sades taleskvinnan.

Incidenten ska ha skett för en dryg månad sedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer