Foto: Alan Diaz/AP/TT

Castros syster kommer inte till begravningen

Publicerad

Fidel Castros yngre syster, Juanita Castro, som bott i Miami sedan 60-talet har inga planer på att återvända till Kuba.

– Med tanke på ohälsosamma rykten om att jag var på väg till Kuba för begravningen vill jag säga klart och tydligt att jag aldrig har återvänt till ön, och jag planerar inte att göra det, säger Juanita Castro, som har bott i Miami i årtionden, till tidningen El Nuevo Herald.

Fidel var ett av sju barn i familjen Castro. Juanita, född 1933, var det enda av syskonen som offentligt motsatte sig kommunistregimen som hennes bror ledde i över fem decennier.

Samarbetade med CIA

Hon har bott i Miami sedan 1964, och sagt att hon samarbetade med den amerikanska underrättelsetjänsten CIA för att störta Fidel.

– Jag gläds inte åt någon människas död, inte heller skulle jag göra det med någon som delar mitt släktnamn. Som Fidels syster går jag igenom förlusten av någon som delade mitt blod, säger hon till tidningen.

Raúl Castro, Fidels 85-årige lillebror, och den nuvarande ledaren i landet, tillkännagav i kubansk tv att Fidel avlidit klockan 22.29, lokal tid, natten till lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.