Chiles president Sebastián Piñera träffar ledare för landets politiska partier Foto: Luis Hidalgo/AP/TT

Chiles pressade president möter oppositionen

Uppdaterad
Publicerad

Chiles president Sebastián Piñera träffar ledare för landets politiska partier i ett försök att stävja den proteströrelse som med ihållande kraft utmanat makten i flera dagar.

Piñera vill samarbeta med oppositionen för att nå ”en uppgörelse i sociala frågor som vi tillsammans – snabbt, effektivt och ansvarsfullt – kan presentera med förbättrade lösningar på de problem som drabbar chilenare”.

Minst 15 döda

Hans utspel på tisdagen kom samtidigt som myndigheter skrev upp dödstalen under oroligheterna. Minst 15 personer har dött i samband med demonstrationerna.

Demonstranter i huvudstaden Santiago och i andra städer fortsätter att trotsa nattliga utegångsförbud och undantagstillstånd i de protester som inleddes när kollektivtrafikens biljettpris höjdes. Protesterna växte i styrka, och kom att rikta sig mot landets ekonomiska politik och växande klyftor i samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.