CNN:s reportrar utanför Time Warner Center i New York som fick utrymmas efter misstänkt bombpaket. Mediekanalen är kritisk till Donald Trumps och Vita husets språkbruk mot medier. Foto: AP/TT

CNN efter bombpaketet: ”Trump visar ingen förståelse”

Uppdaterad
Publicerad

Mediebolaget CNN:s chef Jeff Zucker säger i ett uttalande att det finns ”en total och fullkomlig brist på förståelse” hos Vita huset när det gäller graden av allvar i presidenten och hans stabs attacker mot medierna.

Uttalandet kommer efter att CNN:s redaktion i New York tvingats evakuera sina medarbetare från Time Warner Center efter att en sprängladdning och ett kuvert med vitt pulver via kurir lämnats till mediebolaget. Även Demokraternas förra presidentkandidat Hillary Clinton och hennes make expresident Bill Clinton samt expresident Barack Obama har fått försändelser med sprängladdningar skickade till sig.

”Presidenten och särskilt Vita husets pressekreterare borde förstå att deras ord har betydelse. Så här långt har de inte visat någon förståelse för det”, fortsätter Zucker.

Trump: ”Inget att skämmas för”

Nyligen berömde Donald Trump under ett kampanjtal en republikansk kongressledamot som misshandlat en journalist.

– Han är en av de mina. Jag borde inte säga så, men det är ingenting att skämmas för, sade USA:s president.

Kongressens högst rankade personer från Demokraterna, representanthusets Nancy Pelosi och senator Chuck Schumer, säger i ett gemensamt uttalande att Trump ”gång på gång visat överseende med fysiskt våld och splittrat amerikanerna med sina ord och handlingar”.

Donald Trump fördömde onsdagens attacker i ett anförande i Vita huset men Schumer och Pelosi konstaterar i uttalandet att presidentens ord ”kommer att eka tomt så länge han inte tar tillbaka sina uttalanden som visar överseende med våldshandlingar”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.