Foto: AFP

Costa Concordia: Bilderna inifrån vraket

Uppdaterad
Publicerad

Italiensk polis har släppt tv-bilder som dykare filmade inuti det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia. Bilderna filmades bara dagar innan bärgningen.

Det har nu gått två år och ett halvt år sedan kryssningsfartyget Costa Concordia kapsejsade vid den italienska ön Giglio i Medelhavet.

Gruppen som leder bärgningen meddelar att fartyget inom tio dagar ska lyftas upp från havsbotten och föras till hamnstaden Genua, där det ska skrotas. Samtidigt släpper den italienska polisen tv-bilder som dykare filmade inuti vraket, dagar innan den stora bärgningen av fartyget.

Costa Concordia

I september förra året rätades det 290 meter långa skrovet upp i en unik bärgningsoperation – aldrig tidigare har ett fartyg i Costa Concordias storlek bärgats.

Totalt omkom 32 personer i olyckan, då fartyget gick för nära land. När lyxkryssaren togs i tjänst 2006 var den det största fartyget som någonsin byggts i Italien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Costa Concordia

Mer i ämnet