• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det har brunnit i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Våldsdåd stänger ebolakliniker i Kongo

Publicerad

Efter flera attacker mot vårdinrättningar i det våldshärjade Nordkivu i Kongo-Kinshasa stoppar Läkare utan gränser (MSF) insatser mot ebola.

”Det är otroligt ledsamt att vi är tvungna att avbryta våra ebolainsatser i området”, säger Anna Sjöblom, medicinsk humanitär rådgivare på MSF, i ett pressmeddelande.

Pågående utbrott av blödarfebersjukdomen i området tros ha krävt över 550 liv, och smittat ytterligare minst 300 människor.

”Vad som ligger bakom attacken är fortfarande oklart, men den här sortens våld är oacceptabelt. Vi kan bara konstatera att aktörerna som jobbar mot ebola, däribland Läkare Utan Gränser, har misslyckats med att skapa förtroende hos en stor del av befolkningen”, säger Meinie Nicolai, generalsekreterare för Läkare Utan Gränsers belgiska sektion, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer