En gripen efter bombhot mot dansk flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Billunds flygplats på Jylland i Danmark har utrymts efter ett bombhot. En person har gripits i samband med händelsen, meddelar dansk polis.

Hela Billunds flygplats har evakuerats och en stor polisinsats pågår efter att flygplatsen utsatts för ett bombhot under lördagsförmiddagen.

– Vi gör allt vi kan för att hjälpa polisen så att vi så snabbt som möjligt kan öppna vår terminal igen, säger flygplatsens kommunikationschef Dan Prangsgaard till Ekstrabladet.

Bilder från platsen visade hur en man leddes bort i handfängsel från flygplatsen. Vid klockan 13.30 meddelade dansk polis att en man är gripen.

”Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon annan ligger bakom bombhotet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Enligt polisen pågår fortfarande ett sökarbete på flygplatsen med hjälp av bland annat bombhundar.

Enligt Dan Prangsgaard kan passagerare vänta sig kraftiga förseningar och inställda avgångar på grund av evakueringen. Polisen avråder samtidigt människor från att söka sig mot platsen.

Billunds flygplats ligger nära Legoland och är landets näst största efter Kastrup. I fjol hanterade flygplatsen nästan fyra miljoner passagerare, enligt Danmarks Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.