Prins Henrik av Danmark, arkivbild. Foto: TT

Danske prins Henrik har förts till Fredensborgs slott

Uppdaterad
Publicerad

Prins Henrik har förts till Fredensborgs slott, där han vill tillbringa sin sista tid. Det informerar den kungliga familjen i ett pressmeddelande.

Prins Henrik har varit inlagd på Rigshospitalet sedan den 28 januari. I fredags meddelade kungafamiljen att hans tillstånd hade allvarligt försämrats.

Sedan dess har hans hustru drottningen Margrethe, deras barn kronprins Frederik och prins Joachim, samt prinsessan Marie och alla åtta barnbarn besökt prins Henrik på sjukhuset.

Nu har den 83-årige prinsen Henrik förts till Fredensborgs slott, där han vill tillbringa sin sista tid. Det informerar den kungliga familjen i ett pressmeddelande.

Blev sjuk i Egypten

Prins Henrik blev sjuk under en vistelse i Egypten, där han befunnit sig sedan början av januari. Den 2 februari uppgav kungafamiljen att han hade blivit inlagd på sjukhus vid lungkirurgiska avdelningen på Rigshospitalet för att undersöka en tumör i den vänstra lungan.

Tumören visade sig vara godartad, och sedan dess har han behandlats för en lunginfektion.

Dement

Den 6 september 2017 meddelade kungafamiljen att den 83-årige prinsen fick diagnosen demens av ett specialistteam på Rigshospitalet. De hade utfört ett antal utredningar under sensommaren.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.