Bilder från det danska barnprogrammet ”Ultra smider tøjet”.

Danskt barnprogram med nakna vuxna väcker reaktioner

Uppdaterad
Publicerad

Ett populärt danskt barnprogram väcker reaktioner världen över. Programmet går ut på att barn får ställa frågor till nakna vuxna om deras kroppar. 

– Det är ett program som många ser. Jag frågade mina danska vänner och många sa att de älskar programmet. Inte bara att folk visar upp sig nakna, som är en bra grej, men också att barnen får vara med och ställa frågor, säger frilansjournalisten Anna Gjöres  till SVT:s Morgonstudion.

Barnprogrammet, Ultra smider tøjet som görs av danska public service, har inte bara hyllats i Danmark. Det har även fått kritik från bland annat politiken Peter Skaarup, Dansk Folkeparti,  som har fördömt programmet flera gånger på sin egen Facebook. 

– Han tycker det är över gränsen att man släpper in barn i en studio som sitter och tittar på nakna människor, säger Anna Gjöres.

Samtidigt har programmet fått pris som bästa danska barnprogram.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.