Helena Olsson, beställare för SVT Nyheter och Samhälle Foto: TT & SVT

Därför extrabevakar SVT Europa denna vecka

Uppdaterad
Publicerad

EU-samarbetet genomgår sin värsta kris hittills. Flyktingsituationen längs Europas gränser är en humanitär katastrof. Britterna överväger att lämna unionen. I några länder är det fria ordet hotat och terrorattacker slår brutalt mot livet i huvudstäderna. Den politiska splittringen är djup och förmågan att hantera utmaningarna räcker inte till.

I en vecka, med start i dag, den 17 april, kraftsamlar SVT kring Europa. Vad pågår på vår kontinent? Hur går det för Europatanken? Hur kommer ett eventuellt brittiskt utträde att påverka unionen? Och hur ser EU-opinionen ut här hemma?

Europa är vår egen kontinent. Det är vårt jobb att sätta ljus på viktiga frågor. Och vi vill göra det tillsammans med vår publik. Vad betyder Europa för er? Vilken roll vill ni att EU ska spela? Och hur ska problemen lösas? Välkomna att delta via #delateuropa, eller hör av dig direkt till oss genom delateuropa@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#delateuropa

Mer i ämnet