Tao Wimbush växte upp i förorten och utbildade sig till arkitekt innan han bestämde sig för att bli hippie.

De bor i en ekoby på landet: ”I början var grannarna väldigt fientliga”

Publicerad

Ekobyar är en växande trend – tiotusentals finns redan över hela världen. Tao och Hoppi Wimbush flyttade till ekobyn Lammas i västra Wales för tio år sedan. – I början var grannarna väldigt fientliga, säger Tao Wimbush till Korrespondenterna.

Tao Wimbush växte upp i en vanlig förort, gick i skolan och levde ett vanligt liv innan han hoppade av och ”blev en hippie”, som han själv säger. I dag bor han och Hoppi Wimbush i ekobyn Lammas i västra Wales, tillsammans med ett av sina tre barn, 15-åriga Emba.

I byn bor 50 vuxna och 20 barn. Byn är självförsörjande till ungefär 60 procent. Invånarna odlar, håller ankor, får och hönor – och lever ett liv som på många sätt liknar det människor levde för 100 år sedan.

– Det finns många likheter, men i dag finns en helt annan teknik. Vi har tillgång till solpaneler och vi tänker annorlunda kring odling, säger Tao Wimbush.

Se klippet ur SVT:s Korrespondenterna. Hela programmet hittar du i SVT Play.

Vill du se var det finns ekobyar i världen? Följ den här länken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.