Dennis Rodman på flygplatsen i Peking sedan ha kommit från Nordkorea. Foto: TT

Dennis Rodman fick inte träffa Kim Jong-un

Uppdaterad
Publicerad

Basketstjärnan Dennis Rodman fick inte träffa ledaren Kim Jong-un under sitt besök i Nordkorea.

Det blev ingen träff med Nordkoreas ”häftige” ledare Kim Jong-un, konstaterade basketstjärnan Dennis Rodman vid återkomsten från Nordkorea till Peking på måndagen.

Vid sin avresa hade den amerikanske idrottsmannen sagt att han själv och Kim skulle hålla ”ett bra samtal” för att ”hjälpa världen”.

Maktkamp i Nordkorea

De två har utvecklat en oväntad vänskap sedan Rodmans första resa i mars, oaktat övriga omvärldens misstänksamhet och avståndstagande mot Pyongyang. Kim utbildades i Schweiz och är mycket basketintresserad.

Rodman gjorde inget stort nummer av det uteblivna samtalet. Han sade att de kommer att träffas igen och att en match ska spelas mellan Nordkorea och ett lag av före detta NBA-spelare inom två veckor. Detta var Rodmans tredje besök, och han rapporteras ha tränat nordkoreanska basketspelare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktkamp i Nordkorea

Mer i ämnet