James Savage menar likt många brittiska tidningar att det nu pågår ett politisk kaos i Storbrittannien efter gårdagens resultat.

”Det är kaos i brittisk politik, jag har aldrig skådat något liknande”

Publicerad

Datumet för Storbritanniens utträdande ur EU närmar sig men i tisdags röstade det brittiska parlamentet återigen ned premiärminister Theresa Mays utträdesavtal.
– Det är en politisk kris, menar James Savage, publisher på The Local, som har följt brexit både i Storbritannien och i övriga EU.

Med 391 nej-röster mot 242 ja-röster röstades Theresa Mays utträdesavtal ned i det brittiska parlamentet. Både premiärministern och EU beklagade resultatet och när utträdesdatumet den 29 mars nu närmar sig ser allt fler en ökad risk för en avtalslös brexit.

– Vi står med ungefär två veckor kvar innan Storbritannien automatiskt träder ur EU och vi har ingen aning om hur eller om det kommer att hända, säger James Savage.

Nya röstningar

Efter gårdagens resultat står parlamentet inför nya röstningar. Under dagen röstar det brittiska parlamentet om huruvida Storbritannien ska lämna EU helt utan avtal.

– Först i dag kommer de antagligen rösta mot ett avtalslöst brexit. Med tillägget att det ändå är det som händer per automatik. Men man kommer antagligen göra en symbolisk röstning mot det, menar James Savage.

På torsdag röstas det om datumet för utträdandet ska flyttas fram.

– De ska rösta om en förlängning av tiden i EU. Men där har EU något att säga till om, säger James Savage.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer