Det till synes helt vanliga ägget har på mindre än tio dagar slagit Kylie Jenners tidigare rekord som den mest gillade bilden på Instagram Foto: TT och skärmdump Instagram/@world_record_egg

Det här ägget är nu världens mest gillade Instagrambild

Uppdaterad
Publicerad

Det låter som ett skämt, men det är det inte. På tio dagar har en genrebild på ett helt vanligt ägg blivit den mest gillade Instagrambilden.

Under söndagen blev ett brunt, spräckligt ägg störst på Instagram. Varför och hur det egentligen kunde hända är svårt att svara på, men faktum kvarstår.

Kontot, som skapades den 4 januari, har på bara tio dagar nått världsberömmelse och i skrivande stund har bilden på det anspråkslösa ägget gillats av över 25 miljoner användare.

Ägd av ett ägg

I och med det har den tidigare rekordinnehavaren, realitystjärnan och entreprenören Kylie Jenner, fått se sig slagen.

När hon för ett år sedan la upp en bild på där hon avslöjade namnet på sin dotter, Stormi Webster, blev bilden den mest gillade på Instagram med 18 miljoner gillamarkeringar, ”likes”.

Något ägget nu slagit med råge.

Kylie Jenners tidigare rekordbild översvämmas nu av ägg-emojis och hånfulla kommentarer.

I en Instagramfilm svarar Kylie på nyheten genom att knäcka ett ägg på en stekhet, asfalterad gata med kommentaren ”här får du lilla ägg”.

Oklart syfte

Det är inte känt vem som ligger bakom äggkontot ”world_record_egg” eller om det ligger något mer bakom idén men innehavaren skriver själv på Instagram att ”Detta är vansinne. Vilken tid vi lever i”.

Och visst kan man hålla med.

Som om det inte vore nog har det redan skapats efterföljande konton som ”world_record_squash” med det uttalade målet att knäcka ägget.

Om det lyckas återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.