Nytt tv-spel: Döda Pussy Riot-medlemmar

Uppdaterad
Publicerad

I ett nytt tv-spel kan spelaren ”döda” medlemmar i det ryska aktivistkollektivet Pussy Riot. Spelet presenterades på en ryskortodox ungdomsfestival i Moskva på torsdagen.

– Du måste döda kvinnorna med ett kors innan de tar sig in i kyrkan, förklarar Boris Yakemenko, en av arrangörerna till en ryskortodox ungdomsfestival i centrala Moskva där tv-spelet presenterades i dag.

I fjol främträdde Pussy Riot i en katedral i Moskva då gruppen kritiserade president Vladimir Putin. Aktionen fick bland annat kyrkan att ilskna till ordentligt.

Pussy Riot

Vill inte kommentera spelet

Två av kvinnorna som deltog i framträdandet avtjänar just nu tvååriga fängelsestraff för huliganism motiverad av religiöst hat efter protesten.

– Vi har problem med kyrkan, det förnekar vi inte. Men det rättfärdigar inte tjejernas handlingar. De begick ett misstag, säger Maria Voskresenskaya som har illustrerat Pussy Riot-figurerna i spelet.

Ingen från Pussy Riot har hittills kommenterat spelet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pussy Riot

Mer i ämnet