Räddningspersonal på plats i migrancentret i Ciudad Juárez där en brand utbröt på tisdagen. Foto: Luis Torres/EPA/EFE/TT

Dödlig brand vid USA:s gräns mot Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Många dödsoffer rapporteras i en brand i ett migrantcenter vid Mexikos gräns mot USA. Enligt medier handlar det om ett 40-tal döda och ett 30-tal skadade.

Elden startades av migranter som tände på madrasser i protest efter att de fått reda på att de skulle deporteras, enligt Mexikos president Andrés Manuel López Obrador.

De kunde aldrig föreställa sig att det skulle orsaka den här fruktansvärda olyckan, sade López Obrador, och kallar händelsen för ”olycklig”.

Han sade också chefen för landets migrationsbyrå befinner sig vid platsen.

Katastrofen inträffade i en anläggning i Ciudad Juárez, den mexikanska stad som gränsar till El Paso i Texas.

Över 70 migranter, enligt uppgift mestadels venezuelaner som försökte ta sig till USA, uppges ha förts till migrantcentret från Ciudad Juárez gator strax innan branden bröt ut.

Juárez är en av de städer där brottsligheten har skjutit i höjden på grund av smuggling av såväl otillåtna varor som människor norrut till USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.