Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Människor flyr från explosionen tre mil utanför Bukarest. Foto: EBU

Dödlig gasexplosion i Rumänien

Uppdaterad
Publicerad

En person rapporteras ha omkommit och 46 har skadats – flera av dem brandmän – i explosioner på en station för gas i Crevedia, tre mil utanför Bukarest i Rumänien.

Efter en första explosion spred sig branden till två gasbehållare och ett hus i närheten. När brandmän försökte släcka elden inträffade en andra explosion. 26 brandmän skadades, för en av dem är tillståndet livshotande, rapporterar Radio Free Europe.

Boende inom en radie på 750 meter har evakuerats och trafiken spärrats av, enligt räddningsmyndighetens chef Raed Arafat som AP hänvisar till. Det fanns på kvällen fortfarande risk för att en tredje gasbehållare exploderar.

Flera andra personer har allvarliga skador. Dödstalet befaras stiga, enligt hälsominister Alexandru Rafila.

Inspelningar på sociala medier visar hur elden spred sig till ett närliggande fält där den slukade torra grödor. Flera hus och fordon runt omkring har förstörts av branden.

Ett stort räddningsuppbåd skickades till platsen. Orsaken till explosionerna är okänd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.