Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ghazal Nasser är en av dem som vittnande attacken – i videon berättar hon om vad hon såg. Foto: Reuters

Dödssiffran stiger efter attack mot skolbyggnaden: ”Vi har förstörts”

Publicerad

Vittnen beskriver hur några personer var i färd med att titta på en fotbollsmatch, innan det blev ett blodbad utanför Khan Yunis.

– Vi har förstörts, det finns inget mer liv, säger en person till Reuters.

Dödssiffran uppges ha stigit till 31 efter ett israeliskt luftangrepp mot en byggnad utanför Khan Yunis i södra Gaza under tisdagen, enligt tjänstemän från det närliggande Nasser-sjukhuset.

Skolbyggnaden beskrivs som tillflyktsort för fördrivna familjer. Ögonvittnen berättar för Reuters att de inte hörde något ljud innan raketen slog ner.

Krig mellan Israel och Hamas

Enligt sjukhuset finns flera barn bland offren.

IDF ska utreda händelsen

Enligt Israels militär, IDF, som uppger att de ska utreda händelsen, var attacken riktad med ”precis ammunition”mot en Hamas-medlem som deltog i terrorattacken den 7 oktober.

De senaste dagarna har Israel riktat in sig på flera skolbyggnader, som enligt IDF används av terrorgruppen Hamas.

Flera attacker i centrala Gaza

Tidigt under onsdagsmorgonen genomförde Israel även attacker mot centrala Gaza i bland annat staden Deir al-Balah och mot Nuseirat, som historiskt fungerat som ett flyktingläger. En reporter från AP räknade antalet kroppar på ett lokalt sjukhus.

Totalt uppges ett 20-tal personer ha dött, enligt den lokala sjukvårdsmyndigheten. Några av de dödade ska ha befunnit sig i det Israel har klassificerat som en ”säker zon”, skriver AP.

Flygblad till palestinier: ”Farlig stridszon”

Den israeliska militären, som sedan några dagar tillbaka avancerat i Gaza stad, längre norrut, har uppmanat alla boende att evakuera till säkra platser i just centrala Gaza.

Under onsdagsmorgonen släpptes flygblad med information om rutter söderut. ”Gaza stad kommer att bli en farlig stridszon”, stod det i flygbladet.

Samtidigt är Israels delegation på väg till Qatar för att förhandla om vapenvila med Hamas, enligt israeliska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet