Dödssiffran stiger efter terrorattacken i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig tysk kvinna har avlidit av det skador hon fick i samband med terrorattacken i Barcelona den 17 augusti. Den totala dödssiffran för attackerna höjs i och med det till 16 personer, skriver AP.

Kvinnan dog på del Mar-sjukhuset i Barcelona där hon vårdats sedan attacken, meddelar det regionala hälsodepartementet.

Det var den 17 augusti som en islamistisk extremist körde en skåpbil längs turistgatan La Rambla med syfte att döda och skada så många som möjligt. Terrorsekten Islamiska staten tog senare på sig dådet. Terroristen – en 22 åring med bakgrund i Marocko som levt länge i Spanien – sköts några dagar senare ihjäl av polis.

LÄS MER: Terrordådet i Barcelona – detta har hänt

Bara timmar efter dådet genomfördes ytterligare en terroristattack i staden Cambrils söder om Barcelona. Där dödades en person och sex skadades. Gärningsmännen sköts till döds av en ensam polisman innan de hann sätta sina planer på ett ännu värre blodbad i verket.

På lördagen den 26 augusti begav sig hundratusentals människor ut på Barcelonas gator för att visa sin avsky mot våld och terror.

LÄS MER: Ursprungliga planen – att spränga katedralen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.