Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En privatperson filmar en explosion i iranska staden Isfahan, samma natt som drönare ska ha avfyrats mot en militäranläggning i staden. Foto: AFP

Drönarattack mot militäranläggning i Iran

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag inträffade en drönarattack på en militäranläggning i den iranska staden Isfahan enligt uppgifter från iransk statlig media, rapporterar Reuters.

Enligt försvarsdepartementet var det tre drönare som avfyrades mot anläggningen. Två av dem ska ha skjutits ned av landets luftvärn.

– Som tur är misslyckades denna attack och orsakade inte några förluster av liv men orsakade mindre skador på ett tak, säger försvarsdepartementet i ett uttalande enligt den statliga nyhetsbyrån IRNA.

Försvarsdepartementet har inte uppgett vem som misstänks ligga bakom drönarattacken.

Man har inte heller lämnat några ytterligare upplysningar om den anläggning som besköts. Försvarsdepartementet har endast sagt att det är en tillverkningsanläggning men inte berättat vad som tillverkas där.

I Isfahan, som ligger omkring 35 mil söder om Teheran, finns bland annat en flygbas samt kärnbränsleforskning och produktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.