Efter att ha fått medicinska råd om att vila ha drottning Elizabeth motvilligt gått med på att ställa in ett planerat besök till Nordirland. Foto: AFP/TT

Drottning Elizabeth går med på att vila – efter läkarnas råd

Uppdaterad
Publicerad

Drottning Elizabeth av Storbritannien har gått med på att vila efter inrådan från sin läkare. Det innebär att den 95-årige regenten ställer in en planerad resa till Nordirland, uppger Buckingham Palace på onsdagen.

Inga ytterligare detaljer om drottning Elizabeths tillstånd lämnas med beskedet, för utom ett skriftligt uttalande där det framgår att drottningen ”är vid gott mod och besviken över att hon inte längre har möjlighet att besöka Nordirland”, rapporterar AP.

Beslutet kommer bara dagar efter att drottningen setts gå med en käpp i samband med en publik tillställning i London.

Buckingham Palace tillägger att drottningen ”skickar sina varmaste hälsningar till Nordirlands invånare och att hon ser fram emot ett besök i framtiden”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.