Johnny Depp och hustrun Amber Heard ska nu ha informerat Australiska myndigheter om att hundarna, Pistol och Boo, kommer att flygas hem till USA. Foto: TT

Efter dödshotet: Hundarna flygs ut med privatjet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Australien utfärdat ett officiellt dödshot mot skådespelaren Johnny Depps två Yorkshireterriers ska stjärnan nu flyga ut sina älsklingar ur landet – i ett privatjet.

Pistol och Boo, två små Yorkshireterriers, har blivit föremål stor uppmärksamhet de senaste dagarna.

Anledningen är att deras ägare, världsstjärnan Johnny Depp, enligt uppgifter smusslat in dem i Australien på sitt privatjet – rakt förbi den obligatoriska karantänen.

Australiska jordbruksdepartementet reagerade på nyheten med ett uttalande där man säger att alla djur som tas in i landet utan att uppfylla Australiens importvillkor ska ställas i karantän och antingen ”exporteras eller avlivas”.

”Dags att dra”

Hundarnas närvaro i landet gjorde att jordbruksministern Barnaby Royce röt ifrån. Han säger enligt australiska ABC News att filmstjärnor ”även om man varit världens sexigaste man två gånger” inte får några undantag i lagen.

– Det är dags för Pistol och Boo att dra, tillbaka till USA, säger ministern i en intervju.

Joyce passade dessutom på att utfärda en varning till skådespelaren: Se till att hundarna lämnat landet inom 72 timmar, eller så riskerar de att avlivas.

Kritiken: Låter som en idiot

Hotet fick Depp, som befinner sig på Guldkusten för att spela in den nya ”Pirates of the Caribbean”-filmen, att agera snabbt. De två hundarna ska nu flygas ut ur landet med ett privatjet, rapporterar Telegraph.

Depp har i övrigt inte kommenterat händelsen. Men Joyces uttalande om att hundarna skulle ”dra”, har fått kritik. En kontroversiell radiopratare säger till ministern i en intervju att han ”låter som en idiot”.

– Du låter som en riktig clown som säger till den här killen att dra tillbaka till Hollywood, eller så dödar vi hans hundar. Du låter som en idiot. Du är en minister i regeringen, inte någon idiot på gatan som skriker in i en kamera. Ha lite värdighet, ska radioprataren ha sagt, enligt Telegraph.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.