Elon Musk hotar med att förbjuda användning av Appleprodukter på sina företag. Arkivbild. Foto: Kirsty Wigglesworth

Elon Musk hotar förbjuda Iphones för anställda

Uppdaterad
Publicerad

Om Apple integrerar tjänster från OpenAI – och deras Chat-GPT – i sina enheter kommer Appleprodukter att förbjudas på Elon Musks företag. Det skriver techmiljardären på X.

Apple presenterade på måndagen sin AI-satsning Apple Intelligence. En av delarna innefattar ett samarbete med OpenAI, genom att ge användare av Iphones, Ipads och Mac-datorer tillgång till chattboten Chat-GPT via den digitala röstassistenten Siri.

Elon Musk som står bakom företagen Tesla och SpaceX, och som köpte X hösten 2022, kallar det hela ”oacceptabelt”.

AI

”Om Apple integrerar OpenAI på OS-nivå kommer Apple-enheter att förbjudas på mina företag. Det här är ett oacceptabelt säkerhetsbrott”, skriver han på X.

Besökare på företagen kommer att behöva lämna sina Appleprodukter i receptionen, tillägger Musk.

Försiktighetsåtgärder i AI-satsningen

Apple själva uppger att försiktighetsåtgärder kommer att vidtas, bland annat ska användardata inte ska spåras.

”Sekretesskydd är inbyggt när du använder Chat-GPT inom Siri. Förfrågningar lagras inte av OpenAI och användarnas IP-adresser är dolda”, sade Apple i ett uttalande när AI-satsningen tillkännagavs, rapporterar Bloomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AI

Mer i ämnet