Foto: TT

Elon Musks Trump-besked: Han får komma tillbaka till Twitter

Uppdaterad
Publicerad

USA:s tidigare president Donald Trump bannlystes från bland annat Twitter efter stormningen av Kapitolium i början av 2021. Men – efter att raket- och elbilsmiljardären Elon Musk köpte Twitter lyste hoppets lampa upp för många av ex-presidentens anhängare. Och Elon Musk verkar ha hörsammat detta, och i en intervju lovat att Trump får återvända – ifall köpet av sociala medier-plattformen går igenom.

Twitter stängde av Donald Trump efter stormningen av kongressbyggnaden. Då hade Trump 80 miljoner följare.

– Permanenta bannlysningar ska vara extremt ovanliga, främst för botar eller bluffkonton. Jag tycker det var fel att bannlysa Donald Trump. Det var ett misstag, eftersom det upprörde en stor del av landet, säger Elon Musk i en intervju med Financial Times.

– Jag skulle återkalla den där permanenta bannlysningen. Jag äger inte Twitter, så det här är inte något som helt definitivt kommer att hända, fortsätter Musk.

Elon Musk har nyligen lagt ett bud på 44 miljarder dollar för att köpa ut Twitter från börsen, vilket styrelsen accepterat.

Trumps talesperson ville inte kommentera utspelet

Tidigare, i en intervju med Fox News, fick Trump själv frågan om han skulle återvända till Twitter, nu när plattformen eventuellt får en ny herre.

Men, Trump hävdade att han istället kommer satsa på sin egna plattform Truth Social. Han önskade dock Musk lycka till.

– Jag hoppas att Elon köper Twitter för han kommer att göra förbättringar av det och han är en bra man, men jag kommer att stanna på Truth, sade Trump.

En talesperson för Trump ville omedelbart inte kommentera tisdagens utspel från Musk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.