Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person har dött och två har skadats efter att de attackerats på gatan i centrala Paris. Foto: Reuters

En död och två skadade efter attack i Paris

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och två har skadats efter att de attackerats på gatan i centrala Paris.

– Justitiedepartementet känner till honom. Han är tidigare dömd till fyra års fängelse i ett annat fall, säger Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin om gärningsmannen.

En person har avlidit och två skadats efter att en man gått till attack mot personer med kniv och hammare nära Eiffeltornet i centrala Paris.

Den avlidne personen ska vara en tysk turist och ska ha knivhuggits av mannen enligt den franske inrikesministern.

– Jagad av polisen anföll han sedan två andra personer. Deras tillstånd är inte livshotande, säger Gerald Darmanin enligt Reuters.

Gärningsmannen är enligt Darmanin född i Frankrike och är i 25-årsåldern.

Enligt franska Le Monde ska mannen ha dömts år 2018 till fem års fängelse för någon form av planerad attack. Han ska också varit känd av underrättelsetjänsten för islamistisk radikalisering. Flera medier skriver även att mannen ska ha haft psykiska störningar.

– Han hade också sagt – poliskamerorna var påslagna, så allt filmades – att han var upprörd över vad som händer i Gaza och att Frankrike var medskyldigt till vad Israel gör. Han till dem att så många muslimer dör. Det är vad jag vet, säger inrikesministern när han mötte pressen enligt Reuters.

Den franska inrikesministern sade också tidigare att den misstänkte gärningsmannen ska ha skrikit ”Allahu akbar” vid attackerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.