Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
16 timmar efter linbaneolyckan i Turkiet satt fortfarande över 60 personer fast i kabinerna, enligt Reuters. Foto: AP/Reuters

En död och flera skadade i linbaneolycka i Turkiet

Publicerad

En person omkom och flera skadades i en olycka på en linbana i södra Turkiet på fredagen. 174 fastnade i luften. Nästan ett dygn senare har räddningsinsatsen avslutats.

En av kabinerna kolliderade med en stålmast som höll uppe kabellinan, och kabinen med sina åtta resenärer föll till marken.

Sju av dem skadades, och en av dem omkom.

Nästan 200 personer som reste med linbanan satt då fast i luften. Räddningsarbetet började omedelbart, och lyftkranar och helikoptrar skickades till platsen för att hjälpa till. Nästan 500 räddningsarbetare ska ha deltagit i arbetet, rapporterar Sky News.

Det tog nästan ett dygn, men på lördagseftermiddagen var den sista linbanepassageraren räddad. Det rapporterar bland annat BBC. Totalt fördes 13 personer till sjukhus, uppgav inrikesminister Ali Yerlikaya på X.

Åklagare har inlett en undersökning av händelsen, enligt Turkiets justitieminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.