Polisen i London har satt in extra bevakning i Croydon efter fredagens knivdåd. Arkivbild från centrala delarna av London. Foto: Matt Dunham/AP/TT

En död och flera skadade vid flertal knivdåd i London

Uppdaterad
Publicerad

En person har dödats och tio andra har skadats i fem olika knivdåd i Croydon i södra London på fredagskvällen.

Två av de skadade har livshotande skador, uppger polisen, som även säger att man inte har hittat något samband mellan dåden, som alla inträffade mellan klockan 18.56 och 21.12.

– Tyvärr har vi i kväll sett ett antal onödiga och helt avskyvärda våldsamma bråk, ett av dem har tragiskt nog resulterat i förlusten av ett liv, säger Nicky Arrowsmith vid polisen, till BBC.

Hon uppmanar alla med information om dåden att kontakta polisen.

– Vi arbetar nära våra områden eftersom de är avgörande för att förstå vad som pågår lokalt.

Polisen har under natten fått extra resurser och har patrullerat i området för att förebygga ytterligare våld. Patruller har fått utökade rättigheter att stanna och visitera människor fram till klockan 8 på lördagsmorgonen lokal tid.

– Våra poliser fortsätter att arbeta dygnet runt för att identifiera och jaga gärningsmän, ställa förövare inför rätta, stötta offer, få bort vapen från gatan, engagera och lugna allmänheten och hålla våra områden säkra i London.

Två personer hade tidigt på lördagen gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.